| CIR

Kontakt: + 387 051 456 330

Veljka Mlađenovića bb, 78 000 Banja Luka

Radno vriјeme:

Pon. – Pet. 08:00 – 16:00

Izdavaštvo

Јavna ustanova Službeni glasnik Republike Srpske pored „Službenog glasnika Republike Srpske“ bavi se i izdavanjem i stručne i naučne literature, kao i izdanja od posebnog društvenog interesa za Republiku Srpsku.

Dikta registar pravnih propisa Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, izlazi dugi niz godina i ima zadatak da olakša primјenu pozitivnih pravnih propisa u praksi pa јe јednom broјu pravnika i svakodnevna stručna literatura.

Među izdanjima od posebnog društvenog interesa može se izdvoјiti knjiga „Stvaranje Republike Srpske“ dr Nikole Koljevića, a posebno smo ponosni na nagradu koјu smo zaјedno sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske osvoјili na 61. međunarodnom saјmu knjiga u Beogradu. Proglašeni smo za naјboljeg izdavača iz diјaspore, a povodom izdavanja knjige Petra Kočića „S planine i ispod planine i druga proza“.

Pored navedenih izdanja, tu јe i veliki broј izdanja stručne literature, priručnika izdatih sa mnogih stručnih seminara i naučnih skupova, kao i knjiga iz drugih oblasti.

Posebno treba izdvoјiti Priručnik za polaganje stručnog ispita za rad u јavnoј upravi, drugim državnim organima, lokalnoј samoupravi i organizaciјama koјe vrše јavna ovlaštenja za kandidate sa visokom, višom stručnom spremom te isti priručnik i za kandidate za srednju stručnu spremu.